Povremeno trebate preurediti svoj hladnjak. Jer primjerice postoje mjesta u hladnjaku posebno pogodna za čuvanje jaja. Niste još čuli za to? Pročitajte „Organiziranje hladnjaka poput profesionalca” i kao pravi stručnjak odaberite pravo mjesto u hladnjaku za vašu omiljenu hranu kako bi još dulje ostala svježa.
Odjeljak s 5 do 8
Pečene slastice s velikim udjelom mlijeka kao što su kolačići treba držati u gornjem odjeljku hladnjaka. Isto tako, dimljenu ribu i dimljeno meso ne treba čuvati na vrlo niskim temperaturama i također ih treba čuvati u gornjem dijelu hladnjaka.
Daj mi 5 (stupnjeva)!
Sir i krem sir najbolje je čuvati u srednjem dijelu hladnjaka. Naš savjet: Izvadite sir iz hladnjaka 30 minuta prije obroka tako da može razviti savršenu aromu. Stručnjaci kažu da se litij-ionske baterije sporije troše ako se čuvaju u hladnjaku.
Temperatura gotovo niža od nule
Staklenke koje su već otvorene najbolje je čuvati u donjem pretincu hladnjaka. Na hladnoj temperaturi također treba čuvati jogurt i vrhnje. Najbolje ih je čuvati u donjem pretincu hladnjaka. Ostatke hrane treba čuvati u hladnjaku dok se ne pojedu. Najbolje mjesto za pohranu je donji pretinac jer je temperatura tamo najniža.
Dom voća i povrća
Voće i povrće i dalje je živo čak i nakon berbe. Ispravnom pohranom sačuvat će se hranjive tvari, osobito vitamini. Boschev pretinac VitaFresh čuva važne vitamine i minerale mnogo dulje.
Svježe, svježije, najsvježije u pretincu za svježu hranu
Svježe meso i ribu treba čuvati u vrlo hladnom pretincu za meso na dnu hladnjaka. Pametna tehnologija VitaFresh održava vašu hranu na savršenoj temperaturi.
Nema naslaga leda zahvaljujući funkciji NoFrost
Veliki pretinac za zamrzavanje omogućuje vam da jedete tek ubrano voće i povrće cijele godine. U pretincu Big Box čak ima dovoljno prostora za iznimno velike ili dugačke namirnice. Boschev domišljati sustav recirkulacije zraka NoFrost odvodi vlagu iz zamrzivača i sprječava formiranje naslaga leda.
Čuvanje pića
Mlijeko je najbolje čuvati na vratima hladnjaka – po mogućnosti prema stražnjoj strani jer tamo je temperatura najpostojanija. Druga pića kao što su sok ili vino mogu se čuvati u odjeljku za boce u hladnjaku.
Prostor za pekmez
Središnji odjeljak na vratima najbolje je mjesto za čuvanje umaka, pekmeza, kečapa i senfa. Jaja se mogu čuvati ili na vratima hladnjaka ili u donjem odjeljku hladnjaka.
Gornji dio
Maslac bi se trebao čuvati na gornjem odjeljku vrata jer tako ostaje hladan, no svejedno lako maziv.