Sastojci za 4 porcije kao desert
4 kisele jabuke
200 g zamrznutih trešnji
3 žlice šećera
1 žličica cimeta
1 žlica limunovog soka
16 valjka cannellona
1 žlica maslaca za posudu za pečenje
500 ml slatkog vrhnja
1 mahuna vanilije
1 jaje + 2 žumanjka
2 žlice šećera
2 žlice kiselog vrhnja
50 g badema u listićima
30 g pistacija
Šećer u prahu
Priprema
Vrijeme pripreme: 25 min
Vrijeme kuhanja: 30 min
Zagrijte pećnicu na 180° C. Operite jabuke, narežite ih na sitne kockice i krupno nasjeckajte trešnje. Pomiješajte voće sa šećerom, cimetom i sokom od limuna. Napunite valjke tjestenine smjesom jabuka i trešnja. Postavite valjke jedan pokraj drugoga u posudi za pečenje premazanoj maslacem. Pomiješajte slatko vrhnje s istruganim sjemenkama iz mahune valilije, jajima i šećerom te ga prelite preko cannellona. Dodajte kiselo vrhnje i miješajte dok ne postane ujednačeno, premažite cannellone tom smjesom i pecite ih 30 minuta u pećnici. Pržite listiće badema i pistacije u neljepljivoj tavi te time i šećerom u prahu posipajte tople cannellone i odmah poslužite.