Klasična poslastica za sve ljubitelje čokolade: slatki kuglof
Ako volite čokoladu i torte, ovu tortu morate staviti na popis za pečenje! Zašto? Uživat ćete u savršenom čokoladnom okusu i nikad nećete zaboraviti kako je lako ispeći savršeni kuglof. Zahvaljujući senzoru PerfectBake razina vlažnosti vaših jela neprekidno se mjeri i vaša pećnica zna kada je torta gotova. Stoga ne morate provjeravati tortu dok se peče. Manje posla, ali više okusa s posebnim sastojkom za pećnice Serije 8: PerfectBake.
Sastojci | Za 50 keksa
Kalup za kuglof Ø 22 cm
150 g čokolade (85 % kakaa)
75 g šećera
4 bjelanjka
150 g maslaca
100 g šećera
1 pakiranje vanilin šećera
1 prstohvat soli
2 jaja (M)
4 žumanjka
75 g blanširanih, mljevenih badema
75 g brašna
1 žličica sode bikarbone
10 g kakao praha
Priprema
1.
Otopite čokoladu na niskoj temperaturi. Tucite bjelanjak i šećer dok ne dobijete čvrsti šlag. Umiješajte maslac dok ne dobijete glatku teksturu i postupno dodajte šećer, vanilin šećer, sol i otopljenu čokoladu.
2 .
Postupno umiješajte jaja i žutanjke. Dobro umiješajte bademe, brašno, sodu bikarbonu i kakao prah i dodajte ih na dva puta.
3.
Namastite kalup za pečenje, napunite ga tijestom i ispecite.
Postavljanje postupka
Stavite kalup na razinu 2
Za senzor PerfectBake odaberite „Menu” (Izbornik), nastavite s funkcijom „Assist”, odaberite „Cake, bread” (Torte, kruh) i „Cake” (Torte) i zatim „Cakes in tins” (Torte u kalupima)
Savjet
Uživajte u čokoladnoj torti s voćnim okusom: ogulite naranče i grejp tako da uklonite bijelu koru. Karamelizirajte šećer u posudi. Natopite sokom. Zatim dodajte narezano voće i kratko kuhajte. Dobar tek!
Još bolji rezultati za svaki recept.
Kada je riječ o kuhanju, možete postići još bolje rezultate za svaki recept zahvaljujući pametnim značajkama. Otkrijte niz značajki našeg asortimana ugradbenih pećnica i pripremite savršena jela.