Sastojci za 4 porcije
400 g crnih špageta
2 žlice grožđica
60 g indijskih oraščića
500 g škampa
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja svježeg češnjaka
1 čili papričica
1 komorač s lišćem
4 cl vina Martini Bianco
1 žličica šafrana u nitima
Sol, papar
Priprema
Vrijeme pripreme: 20 min
Vrijeme kuhanja: 20 min
Zagrijavajte veliki lonac slane vode dok ne zaključa i skuhajte špagete prema uputama. Namačite grožđice u toploj vodi kako biste ih omekšali. Prepržite indijske oraščiće u tavi s neljepljivim premazom i krupno nasjeckajte. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i sotirajte škampe, izvadite ih i stavite sastrane. Ogulite češnjak, izrežite na tanke kriške i prepržite zajedno s čili papričicom na vrućoj tavi. Operite komorač, narežite na kockice, nasjeckajte sjemenke komorača i dodajte češnjaku u tavu. Deglazirajte vinom Martini Bianco dodajte ocijeđene grožđice i niti šafrana.
Pustite da se malo reducira, dodajte škampe i umiješajte u ne potpuno ocijeđenu tjesteninu. Po potrebi dodajte malu količinu vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Začinite sa soli i paprom te posipajte nasjeckanim lišćem komorača i indijskim oraščićima.