Sastojci:
Za osnovu:
200 g škotskih kolačića
125 g maslaca
Sok i korica limuna
Cimet u prahu
Za nadjev:
45g kristala želatine
700g jogurta
700g šlaga
4 žličica meda
120g šećera u prahu
Korica naranče
Za preljev:
3 naranče
Nasjeckane pistacije
Priprema:
Škotske kolačiće zdrobite u zdjeli. Otopite maslac i pomiješajte ga sa zdrobljenim škotskim kolačićima. Dodajte cimet u prahu, limunov sok i koricu te temeljito pomiješajte. Na dno posude za pečenje s kalupom (promjera oko 26cm) stavite papir za pečenje i namažite njen rub. Miješavinu sa škotskim kolačićima pritisnite na dno posude i stavite je u hladnjak na približno 30 minuta.
Pomiješajte jogurt sa želatinom, umiješajte med, šećer u prahu i naribanu naranču. Dodajte šlag i temeljito pomiješajte. Glatko namažite kremu od jogurta na osnovu kolača. Pustite kolač u hladnjaku preko noći ili barem 8 sati. Oljuštite i narežite naranče i raširite ih preko vrha kolača te posipajte nasjeckanim pistacijama.
Poslužite i uživajte u jako ukusnom kolaču!