Sastojci za 4 porcije kao glavno jelo
400 g orecchietta
Sol
200 g bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 češanja svježeg češnjaka
60 g pinjola
50 g parmezana + malo za posipanje
100 ml maslinovog ulja
1 avokado
Priprema
Vrijeme pripreme: 12 min
Vrijeme kuhanja: 10 min
Zagrijte veliki lonac vode za tjestenine i dodajte sol. Kuhajte orecchiette dok ne budu al dente prema uputama na pakiranju i ostavite šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina sastrane. Operite i osušite bosiljak. Prepržite pinjole u neljepljivoj tavi dok se ne oslobodi aroma. Dodajte ih u blender zajedno s preostalim sastojcima i dobro izmiksajte te po potrebi dodajte malo maslinovog ulja.
Prebacite neocijeđenu tjesteninu iz lonca u zagrijanu zdjelu i pomiješajte s pestom i malo vode od kuhanja tjestenine. Poslužite sa svježe samljevenim paprom i malo naribanog parmezana.