Sastojci za 4 porcije
350 g cikle
2 češnja svježeg češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1 grančica ružmarina
100 g ricotte
100 g naribanog mladog sira Pecorino
1 žumanjak
nekoliko kapi soka od limuna
Sol, papar
Za tijesto:
300 g brašna
1 žlica soli
2 jaja + 1 žumanjak
2 žlice maslinovog ulja
Za umak:
150 g maslaca
8 kriški limuna
2 grančice svježe nasjeckanog ružmarina
Priprema
Vrijeme pripreme: 60 min
Vrijeme odmora: 30 min
Vrijeme kuhanja: 20 min
Ogulite ciklu i isjeckajte je na vrlo male kockice. Također ogulite i narežite češnjak. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pržite češnjak dok lagano ne posmeđi. Dodajte sjeckano povrće i 3 žlice vode pa kuhajte oko 12 minuta. Pustite da se malo ohladi. Nasjeckajte ružmarin. Začinite ciklu ružmarinom, ricottom, 50 g sira Pecorino, žumanjkom, sokom od limuna, soli i paprom. Stavite ostatak bjelanjaka sastrane.
Za tijesto pomiješajte brašno, sol, jaja i ulje te izmijesite dok ne dobijete čvrsto, glatko tijesto. Ovisno o veličini jaja, potrebna količina brašna može varirati. Zamotajte tijesto u foliju i ostavite ga da odmori barem 30 minuta. Tanko izvaljajte tjesteninu aparatom za tjesteninu na razini 6. Izrežite krugove promjera 8 cm kalupom za kekse. Stavite 1 žličicu punjenja na svaki krug. U tankom sloju premažite rubove tijesta bjelanjkom, preklopite i čvrsto utisnite vilicom. Stavite na lim za pečenje s pobrašnjenom kuhinjskom krpom.
Zagrijavajte veliki lonac slane vode dok ne zaključa. Nježno ubacite raviole u kipuću vodu. Malo smanjite temperaturu i kuhajte raviole oko 6 minuta dok ne budu al dente. Otopite maslac u malom loncu na niskoj temperaturi. Dodajte tanko narezane kriške limuna.
Poslužite raviole s maslacem s okusom limuna, sirom Pecorino i nasjeckanim ružmarinom.