Bez premca: ribeye odrezak
Nikad nije bilo toliko lako pripremiti meso do savršenstva: neovisno o tome želite li ga slabo, srednje ili jače pečenog, sada vam je zagarantiran savršeno pečeni odrezak. S obzirom na to da je najbitnija temperatura jezgre mesa, senzor, izravno povezan s pećnicom, daje zvučni signal i isključuje se čim se dosegne željena temperatura. Samo se opustite i uživajte u posebnom sastojku, integriranom termometru za pečenje mesa u pećnicama Serije 6.
Sastojci | Za 4 porcije
Univerzalni lim za pečenje
Marinada:
60 ml vode
25 ml tamnog soja umaka
1 žlica vode
75 ml bourbon viskija
2 žlice Worecester umaka
2 žličice soka od limuna
1 žlica smeđeg šećera
Meso:
2 ribeye odreska, svaki težine 500 g
2 žlice pročišćenog maslaca
Začini:
Sol
Crni papar, svježe mljeven
Muškatni oraščić, svježe nariban
Priprema
1.
Dan ranije pomiješajte sve sastojke za marinadu.
2 .
Kratko isperite odreske pod hladnom vodom i osušite kuhinjskim ručnikom. Ostavite ih u marinadi barem 24 sata. Okrenite nekoliko puta.
3.
Sljedeći dan izvadite meso i stavite marinadu sa strane.
4.
Zagrijte pročišćeni maslac u tavi i kratko pržite meso na vrućoj masnoći približno 3 minute sa svake strane.
5.
Stavite meso u univerzalnu posudu i pecite prema uputama.
6.
Za umak uzmite ostatak marinade i ostavite je da lagano vrije u malom loncu dok ne postane konzistencije sirupa. Kada je meso gotovo, dodajte sok koji je ispustilo umaku, još jednom začinite prema potrebi i poslužite s mesom.
Postavljanje postupka
Gornje/donje zagrijavanje
140°C
Termometar za pečenje mesa, temperatura jezgre 57°C
Savjet
S termometrom za pečenje mesa možete pripremiti meso do željenog stupnja, npr. za pečenu govedinu 45°-54°C je slabo pečeno, 54°C-60°C srednje pečeno, a 60°C – 65°C jače pečeno meso.
Još bolji rezultati za svaki recept.
Kada je riječ o kuhanju, možete postići još bolje rezultate za svaki recept zahvaljujući pametnim značajkama. Otkrijte niz značajki našeg asortimana ugradbenih pećnica i pripremite savršena jela.