Volite peći, ali još uvijek imate nekoliko pitanja poput: U čemu je razlika između gornjeg i donjeg grijanja i kako radi temperatura u pećnici? Kako znam da je moj kolač spreman? Pročitajte odgovore na nekoliko stvari koje ste oduvijek željeli znati o pećnici.

Gore ili dolje? Pitanje je sad.

U običnim se pećnicama toplina stvara grijanjem elemenata na vrhu i dnu pećnice. Ovisno o pećnici, moguće je odvojeno regulirati toplinu na vrhu i na dnu. Većina pećnica danas ima kruženje zraka i gornje ili donje grijanje ili kombinaciju istih.

Gore ili dolje? Pitanje je sad.
Gore ili dolje? Pitanje je sad.
Gore ili dolje? Pitanje je sad.
Ventilator za vrući zrak.
Loading

Ventilator za vrući zrak.

U načinu rada s vrućim zrakom, toplina se jednakomjerno širi jer ventilator neprestano pokreće zrak u unutrašnjosti pećnice kako bi došao do svih dijelova hrane. Usput, zrak koji kruži idealan je za pečenje nekoliko pizza odjednom. Pažljivo: jela se tako i brže suše.

Magični broj 20.

Ponekad recepti navode temperature kuhanja samo za pećnice koje griju gore/dolje ili za zrak koji kruži. No mi imamo rješenje za vas: oduzimanjem 20°C od temperature za gore/dolje i dobit ćete gotovo točnu temperaturu za pećnicu sa zrakom koji kruži. Na primjer, 200°C za toplinu gore/dolje postaje 180°C za pećnicu sa zrakom koji kruži.

Magični broj 20
Prava temperatura za svako tijesto.

Prava temperatura za svako tijesto.

Svako tijesto kod pečenja traži malo drugačije vrijeme pečenja i malo drugačiju temperaturu. Visoka peciva, poput torte u obliku kutije, traju duže od keksa, na primjer. Za više i detaljnije savjete pogledajte priručnik svoje pećnice. A jeste li znali da vaše tijesto s kvascem brže raste u pećnici? Za to je najbolja postavka za odmrzavanje jer jamči da tijestu neće postati prevruće.

Naposljetku, nekoliko savjeta za savršenu tortu.

  • Postavite pladanj za pečenje na pravo mjesto. Molimo da i u priručniku nađete detaljnije savjete za što postaviti kamo.
  • Kad niste sigurni je li vaša torta savršeno pečena, upotrijebite štapić za pečenje i provjerite. Gurnite štapić u tijesto za tortu i izvucite ga. Ako na štapiću ima ostataka, torta još nije spremna.
  • Lijepe li se vaši keksi na papir za pečenje? Pekarskim kistom nanesite malo hladne vode na papir. Tako bi ih trebalo biti lakše pažljivo odstraniti.
  • Usput, sa senzorom PerfectBake u Bosch Series 8 pećnicama neprestano se nadgleda vlaga, a temperatura automatski regulira - za savršene rezultate pečenja.
Naposljetku, nekoliko savjeta za savršenu tortu.
MyBosch

Besplatno se registrirajte i uživajte u mnogim pogodnostima!

Servis

Izvanredna usluga – prije i nakon kupnje.

01 5520 888

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitetu, savršenstvo i pouzdanost.

Prodajna mjesta

Pronađite prodajno mjesto u svojoj blizini!