Volite peći, ali još uvijek imate nekoliko pitanja poput: U čemu je razlika između gornjeg i donjeg grijanja i kako radi temperatura u pećnici? Kako znam da je moj kolač spreman? Pročitajte odgovore na nekoliko stvari koje ste oduvijek željeli znati o pećnici.

Gore ili dolje? Pitanje je sad.
Gore ili dolje? Pitanje je sad.
Gore ili dolje? Pitanje je sad.

Gore ili dolje? Pitanje je sad.

U običnim se pećnicama toplina stvara grijanjem elemenata na vrhu i dnu pećnice. Ovisno o pećnici, moguće je odvojeno regulirati toplinu na vrhu i na dnu. Većina pećnica danas ima kruženje zraka i gornje ili donje grijanje ili kombinaciju istih.

Ventilator za vrući zrak.

Ventilator za vrući zrak.

U načinu rada s vrućim zrakom, toplina se jednakomjerno širi jer ventilator neprestano pokreće zrak u unutrašnjosti pećnice kako bi došao do svih dijelova hrane. Usput, zrak koji kruži idealan je za pečenje nekoliko pizza odjednom. Pažljivo: jela se tako i brže suše.

Magični broj 20

Magični broj 20.

Ponekad recepti navode temperature kuhanja samo za pećnice koje griju gore/dolje ili za zrak koji kruži. No mi imamo rješenje za vas: oduzimanjem 20°C od temperature za gore/dolje i dobit ćete gotovo točnu temperaturu za pećnicu sa zrakom koji kruži. Na primjer, 200°C za toplinu gore/dolje postaje 180°C za pećnicu sa zrakom koji kruži.

Prava temperatura za svako tijesto.

Prava temperatura za svako tijesto.

Svako tijesto kod pečenja traži malo drugačije vrijeme pečenja i malo drugačiju temperaturu. Visoka peciva, poput torte u obliku kutije, traju duže od keksa, na primjer. Za više i detaljnije savjete pogledajte priručnik svoje pećnice. A jeste li znali da vaše tijesto s kvascem brže raste u pećnici? Za to je najbolja postavka za odmrzavanje jer jamči da tijestu neće postati prevruće.

Naposljetku, nekoliko savjeta za savršenu tortu.

Naposljetku, nekoliko savjeta za savršenu tortu.

  • Postavite pladanj za pečenje na pravo mjesto. Molimo da i u priručniku nađete detaljnije savjete za što postaviti kamo.
  • Kad niste sigurni je li vaša torta savršeno pečena, upotrijebite štapić za pečenje i provjerite. Gurnite štapić u tijesto za tortu i izvucite ga. Ako na štapiću ima ostataka, torta još nije spremna.
  • Lijepe li se vaši keksi na papir za pečenje? Pekarskim kistom nanesite malo hladne vode na papir. Tako bi ih trebalo biti lakše pažljivo odstraniti.
  • Usput, sa senzorom PerfectBake u Bosch Series 8 pećnicama neprestano se nadgleda vlaga, a temperatura automatski regulira - za savršene rezultate pečenja.
MyBosch

Besplatno se registrirajte i uživajte u mnogim pogodnostima!

Servis

Izvanredna usluga – prije i nakon kupnje.

01 5520 888

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitetu, savršenstvo i pouzdanost.

Prodajna mjesta

Pronađite prodajno mjesto u svojoj blizini!