Metode kuhanja koje su tako nježne da čak i vitamini ostaju na večeri.

Način kuhanja obroka može imati velik utjecaj na njihov prehrambeni sadržaj. To je zato što su vitamini osjetljivi na toplinu i izloženost zraku - posebice vitamin C, svi vitamini B i folati. Gubitak hranjivih tvari povećava se s dužim vremenom kuhanja i višim temperaturama. No postoje mnoge metode kuhanja koje smanjuju vrijeme kuhanja, temperaturu i količinu potrebne vode. Saznajte više o metodama kuhanja koje čuvaju hranjive tvari tako da vam u večeri ostanu zdravi vitamini.

Kuhanje na pari najnježniji je i najzdraviji način pripreme hrane.

#1: Kuhanje na pari.

Kuhanje na pari najnježniji je i najzdraviji način pripreme hrane. Vruća para kuha hranu osobito nježno, što znači da se čuvaju vrijedni vitamini i minerali. Okusi se mogu u potpunosti razviti, a povrće zadržava svoju boju. Ukratko, ako želite kuhati na najzdraviji mogući način, kuhanje na pari prava je metoda za vas.

Više informacija o parnim pećnicama

Pečenjem na rešetki dobivate maksimalnu prehrambenu vrijednost svojeg povrća, a hrana zadržava svoj pravi okus.

#2: Pečenje na rešetki.

Pečenjem na rešetki dobivate maksimalnu prehrambenu vrijednost svojeg povrća, a hrana zadržava svoj pravi okus. Za zadržavanje što više hranjivih tvari, važno ga je ne pregrijati. Postavite svoje povrće na rešetku za roštilj i premažite ga maslinovim uljem. Tako se razbijaju stijenke biljnih stanica, što oslobađa više oksidansa, a maslinovo ulje vašem tijelu pomaže upiti karotenoide.

Nađite savršen dodatni pribor za pečenje na rešetki

Priprema povrća u pećnici odličan je način pridobivanja njegovog bogatog okusa.

#3: Kuhanje u pećnici.

Priprema povrća u pećnici odličan je način pridobivanja njegovog bogatog okusa. Premažite ga maslinovim ili repičinim uljem prije pečenja i uživajte u vrijednim hranjivim tvarima od povrća poput mrkve, krumpira i luka.

Pirjanje - metoda kuhanja hrane s kojom se upotrebljava mala količina ulja ili masti u plitkoj tavi na jakoj vatri - može biti dobar izbor za neko povrće.

#4: Pirjanje.

Pirjanje - metoda kuhanja hrane s kojom se upotrebljava mala količina ulja ili masti u plitkoj tavi na jakoj vatri - može biti dobar izbor za neko povrće. Kelj, na primjer, sadrži polifenole, koji su preventativni mikronutrijenti, te karotenoide, koji su moćni antioksidansi. Oni se održavaju prilikom pirjanja, a gube kuhanjem na pari ili prokuhavanjem.

Kuhanje u mikrovalnoj pećnici nije samo brže nego može biti i dobar izbor za čuvanje hranjivih tvari u povrću, poput vitamina C.

#5: Kuhanje u mikrovalnoj pećnici.

Kuhanje u mikrovalnoj pećnici nije samo brže nego može biti i dobar izbor za čuvanje hranjivih tvari u povrću, poput vitamina C. Kuhanje u mikrovalnoj pećnici odlikuje se kratkim vremenima kuhanja, a hrana tako zadržava svoj pun okus.

MyBosch

Besplatno se registrirajte i uživajte u mnogim pogodnostima!

Servis

Izvanredna usluga – prije i nakon kupnje.

01 5520 888

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitetu, savršenstvo i pouzdanost.

Prodajna mjesta

Pronađite prodajno mjesto u svojoj blizini!