OBOŽAVAMO kuhanje i pečenje. Također volimo provoditi vrijeme u kuhinji. No povremeno svatko učini pogrešku. No tvrdimo da je je većinu pogrešaka moguće lako izbjeći. Tako će svi recepti savršeno ispasti. Kreativnost u kuhinji nikad neće prestati biti zabavna.
Ostanite mirni
Ostavite meso da odmori prije i nakon pečenja.
Jaje na oko
Svi znamo da jela moraju biti i vizualno privlačna. Ako pržite jaje na prevelikoj temperaturi, na površini će se pojaviti mjehurići. Odaberite srednju temperaturu i jaje će izgledati najljepše.
Tijesto treba poseban tretman
Nikad nemojte upotrebljavati vruću vodu kada mijesite tijesto s kvascem jer će kvasac odumrijeti i tijesto se neće dignuti. Dovoljno je da voda bude mlaka.
Samo polako
Tko ne voli čokoladnu tortu? Za ukusnu čokoladnu tortu potrebna vam je naravno savršeno otopljena čokolada. Polako zagrijavajte čokoladu jer će u protivnom biti zrnata.
Potrebno je dovoljno prostora
Kako bi sastojci ostali hrskavi, upotrijebite dovoljno veliku tavu. Ako u tavu stavite previše sastojaka, omekšat će i pustiti sok.
Pire krumpir
Ako želite da vaš pire krumpir bude kremast, napravite ga ručno. Ako upotrijebite mikser ili blender postat će ljepljiv.
Zauzmite dovoljno prostora
Pripazite da u loncu ima dovoljno mjesta za špagete. U protivnom, špageti će se lijepiti. Za najbolje rezultate upotrijebite poseban lonac za špagete s umetkom za cijeđenje.
Savršeno tijesto
Dobro promiješajte tijesto ili torte i kolači neće ispasti onako kako ste vi to zamislili. Brašno više ne bi trebalo biti vidljivo i tijesto ib trebalo imati ujednačenu teksturu i boju.
Hladno poput leda
Ako upotrijebite vrlo hladan maslac, dobit ćete najbolje prhko tijesto. Kada se koristi hladan maslac, tijesto postaje vrlo hrskavo i kada ga jedete mrvi se u bezbroj ukusnih mrvica.
Vrhnje za šlag
Nemojte tuči vrhnje za šlag predugo jer će se pretvoriti u maslac.