Poslastice - na zdrav način
Jeste li ikada razmišljali kako zadovoljiti svoje sitne strasti nečim zdravim?
Postoje mnoge zdrave poslastice s manje kalorija koje su slatke i ukusne. Pogledajte naših Top 5 savjeta za zdravije poslastice za sladokusce.
#1: Jagode u čokoladi.
Savršene su kao poslastica za zabavu ili romantični desert za dvoje: jagode umočene u čokoladu ne samo da su slatke i zdrave nego ih je i lako pripremiti. Samo umočite jagode u topljenu čokoladu i stavite ih na tanjur kako biste ih ohladili u hladjaku. Ako želite nešto još malo bolje, izaberite organske jagode s lokalne tržnice i upotrijebite posebnu čokoladu s egzotičnim začinima.
#2: Kokice s kakaom i maslacem od kikirikija.
Imate filmsku večer i ne znate što poslužiti? Pripremite malu vrećicu kokica i na njih stavite žlicu otopljenog maslaca od kikirikija i pospite kakao u prahu - dobit ćete hrskave i baš kako treba slatke kokice.
#3: Tamna čokolada.
Za sve koji se brinu da čokolada nikako ne može biti zdrava imamo dobre vijesti: tamna čokolada s više od 70% kakaa nema sve dodane masti i šećer klasične mliječne čokolade te u umjerenim količinama može biti i zdrava poslastica. Puna je antioksidansa i može čak i pomoći regulirati razine stresnog hormona kortizola. Zato je tamna čokolada pravi dašak slatkoće za stresan dan.
#4: Punjene pečene jabuke.
Savršene za zdravu poslasticu koju je lako pripremiti te ukusnu alternativu za pitu od jabuka - punjene pečene jabuke. Jabuke napunite zobi, oraščićima i zasladite s malo meda te ih stavite u pećnicu. Najbolje od svega je da tu slatku i zdravu poslasticu možete zagrijati kad god želite, a njen okus postaje samo intenzivniji.
#5: Šerbet s azijskom kruškom i timijanom.
Želite slatku i osvježavajuću ljetnu poslasticu? Probajte ovaj prekrasan recept za šerbet s azijskom kruškom i timijanom. U miješalicu stavite dvije oljuštene, narezane, srednje velike kruške bez koštica, timijan i dvije žličice meda te sve sastojke miješajte na najvišoj brzini približno 30 sekundi, dok tekstura ne postane jako, jako glatka. Potom mješavinu stavite u ohlađene zdjelice za sladoled i preko noći ostavite u hladnjaku kako biste dobili savršenu osvježavajuću ljetnu poslasticu.