Hrskave kore krumpira

Mislite li da je jedino mjesto za koru krumpira kanta za smeće? Nije ni blizu! Lako ih možete pretvoriti u hrskave kore krumpira. Ova domaća grickalica sprječava rasipanje hrane i štedi vam vrijeme i novac koje biste možda potrošili kupujući čips u supermarketu.

Operite i naribajte krumpir.

Prelijte kore maslinovim uljem i dodajte svoje omiljeno bilje i začine. Sve zajedno miješajte dok se kore ravnomjerno ne oblože uljem i začinima i stavite na lim za pečenje.

Pecite ih na 200°C u pećnici 10 do 20 minuta da porumene i postanu hrskave. Možda ćete htjeti okrenuti kore nakon nekog vremena kako biste bili sigurni da su ravnomjerno hrskave.

Trebate začin? Morska sol, paprika, čili... ovdje možete biti kreativni i eksperimentirati sa svojim omiljenim okusima. Kore krumpira lijep su ukras za juhe ili ukusan zalogaj za sljedeću filmsku večer. Uživajte!

Kako sačuvati za kasnije ili promijeniti okus

Jeste li se previše pripremili? Ne brinite, sačuvajte ih za kasnije. Radi lakšeg i duljeg skladištenja pohranite ih u vakuumske posude koje će se pobrinuti da ostanu hrskave.

Želite poboljšati okus?

S pravim začinima možete zadovoljiti različite okuse. Pogledajte neke od naših prijedloga, ali ne zaboravite - upotrijebite svoju maštu i naravno dostupne začine i uživajte!

Klasika

Začinite začinima koje gotovo uvijek imate pri ruci. Sol, dimljena paprika i čili dat će vam izvrstan okus.

Mediteran

Dodajte sol, ružmarin ili provansalske začine i okus će vas vratiti u ljeto.

Egzotika

Jeste li za slatko-ljuto? Dodajte đumbir u prahu, šećer i sol te se prepustite egzotičnim okusima.

Okus Maroka

Koristite Ras El Hanout mješavinu začina iz Sjeverne Afrike i soli.