Bolja mogućnost.

Jučer ste kuhali i sada imate ostatke hrane? Većinu možete zamrznuti i upotrijebiti kasnije. No, s preostalom hranom poput riže, rezanaca ili krumpira možete učiniti još i više - čak i ako su stari nekoliko dana. Usporedba: mnogo jela moguće je unaprijediti kad voće ili povrće više nije svježe, zato što je zrelije. I bez brige: za većinu naših jednostavnih recepata za ostatke nećete trebati dodatne sastojke, osim onoga što već imate kod kuće.

Ugodan vam dan - s rižom!

Postoji mnogo različitih vrsta riže, uključujući bijelu, smeđu, crnu i divlje vrste. Riža je zdrava i dugotrajna, što znači da je savršena za upotrebu kad se pitate što učniti s ostacima.

Saznajte više o tome što učiniti s ostacima riže.
S preostalom rižom možete pripremiti mnogo stvari.

Eci, peci, kremasti, pec

Kremasti rižoto s parmezanom uvijek je savšen kao predjelo ili prilog. Ovaj jednostavan recept odličan je s drugim namirnicama koje biste možda inače bacili.

Sastojci:
- Riža za rižoto
- Povrtni temeljac
- Bijelo vino
- Češnjak i luk
- Ostaci povrća

Dobro je imati:
- Parmezan
- Svjež ili zamrznut peršin

S preostalom rižom možete pripremiti mnogo stvari.

Eci, peci, kremasti, pec

Kako:

Sitno nasjeckajte luk i češnjak te ih ispecite na vrućem ulju. Umiješajte rižu dok nije sva pokrivena masnoćom. Deglazirajte je s bijelim vinom, dodajte povrtni temeljac i pustite je da kipi dok ne postane kremasta. Začinite je solju, paprom i malo muškatnog oraščića. Kako bi ovaj jednostavni recept postao zaista poseban, umiješajte preostalo povrće i, ako ga imate, na vrh dodajte parmezan i peršin.

Najukusniji rezanci!

Rezanci su čudesni: ima ih raznih oblika, veličina i okusa, a dobro idu s gotovo svime! Jednostavni su, neutrali i mogu vas iznenaditi s raznim kombinacijama. Pogledajmo koji je recept za ostatke priklada za tu hranu od pšeničnog brašna koja traje mjesecima.

S preostalim rezancima možete pripremiti mnogo stvari.
S preostalim rezancima možete pripremiti mnogo stvari.

Čudesna tjestenina

Najbolji dio ovog recepta? Moguće ga je pripremiti u samo jednom loncu u kojem najprije pečete preostalo povrće. Nakon toga dodajte rezance i vodu i pustite da obrok zavrije. Jeste li ikada probali ovu čudesnu tjesteninu? Ne? Isprobajte ovaj jednostavan recept sada i probajte!

Sastojci:
- Tjestenina
- Češnjak i luk
- Ostaci povrća
- Ostaci mesa (npr. pečena piletina, teletina, janjetina, riba)
- Pasta od indijskog curryja

Dobro je imati:
- Limun
- Svjež ili zamrznut korijandar
- Orašaste plodove (indijski oraščići, kikiriki itd.)

S preostalim rezancima možete pripremiti mnogo stvari.

Čudesna tjestenina

Kako:

Sitno nasjeckajte luk i češnjak te ih stavite u vruću tavu, nakon toga dodajte tjesteninu, povće i pastu od curryja. Dodajte malo ulje i uvjerite se da je sve pokriveno tekućinom. Ostavite da se kuha na laganoj vatri još 10 minuta. Kada je tjestenina al dente, dodajte već pečenu piletinu. Prije posluživanja, na vrh dodajte malo soka od limuna, nasjeckan korijandar i oraščiće.

Naš najomiljeniji krumpirić!

Ništa nije baš poput krumpira: mala se klica iz zemlje ne kvari brzo. Čak i kad su smežurani, i dalje zadržavaju svoje hranjive tvari - zato pogledajmo kako ih možemo kombinirati i što učiniti s ostacima krumpira.

S preostalim krumpirom možete pripremiti mnogo stvari.
S preostalim krumpirom možete pripremiti mnogo stvari.

Sve zajedno je bolje

Isprobajte ovaj recept za ostatke: Pire s miješanim povrćem i kajganom.

Sastojci:
- Preostali kuhani krumpiri
- Maslac
- Vrhnje
- Jaja
- Ostaci povrća

Dobro je imati:
- Špinat
- Dimljeni losos
- Hren

S preostalim krumpirom možete pripremiti mnogo stvari.

Sve zajedno je bolje

Kako:

Ogulite i narežite kuhane krumpire. Stavite ih u lonac zajedno s maslacem i malo vrhnja. Gnječite ih dok ne postanu ljepljivi i dodajte preostalo povrće i jaja. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Umiješajte i malo svježeg špinata, ako ga imate. Ako vam je pri ruci, poslužite ga s malo dimljenog lososa i prstohvatom hrena.

Još savjeta i trikova protiv rasipanja hrane.
Saznajte više o tehnologiji VitaFresh
Još savjeta i trikova protiv rasipanja hrane Bosch VitaFresh
Želite li saznati još savjeta i trikova kako bi izbjegli rasipanje hrane? Odlično - kliknite ovdje i pročitajte više, no, naravno, tek nakon što isprobate bar jedan od naših jednostavnih recepata za ostatke. Spriječavanje rasipanja hrane počinje s dobrom pohranom. Saznajte kako vam Bosch VitaFresh tehnologija može pomoći ispravno pohraniti namirnice.
Saznajte više o tome kako smanjiti rasipanje hrane Saznajte više o VitaFresh
MyBosch

Besplatno se registrirajte i uživajte u mnogim pogodnostima!

Servis

Izvanredna usluga – prije i nakon kupnje.

01 5520 888

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitetu, savršenstvo i pouzdanost.

Prodajna mjesta

Pronađite prodajno mjesto u svojoj blizini!