Riba punog okusa: uživajte u pastrvi sa začinskim biljem pripremljenoj na limu za pečenje
Za simfoniju okusa kušajte ovu ribu s raznim začinskim biljem. Uživajte u posebnom sastojku, integriranom termometru za pečenje mesa PerfectRoast. Na taj će način meso, riba ili perad uvijek biti predivno mekani, sočni i kuhani točno do željenog stupnja jer tri senzora neprestano kontroliraju temperaturu jezgre jela. Dobar tek!
Sastojci | Za 4 porcije
Univerzalni lim za pečenje
Riba:
50 g svježeg ružmarina
50 g svježeg limunskog timijana
50 g svježeg estragona
50 g svježeg origana
5 žlica maslinovog ulja
Sol s čilijem
1 žlica papra s limunom
3-4 žlice šarenog papra u zrnu
4 svježe pastrve, svaka od oko 300 g, očišćene za pećnicu
1 organski limun
Morska sol
4 grančice kovrčavog peršina
1 žličica kakaa u prahu
30 g maslaca
Priprema
1.
Pripremite začinsko bilje, isperite ga i protresite dok se ne osuši. Polovicu začinskog bilja sitno nasjeckajte i stavite na stranu.
2 .
Dodajte maslinovo ulje univerzalnoj posudi tako da prekrije dno. Posipajte solju s čilijem, paprom s limunom i miješanim paprom. Na to ravnomjerno posipajte sve začinsko bilje.
3.
Kratko isperite pastrve pod hladnom vodom i osušite kuhinjskim ručnikom. Operite limun u vrućoj vodi, osušite ga, naribajte koricu i istisnite sok. Pokapajte pastrvu limunovim sokom te začinite unutarnji i vanjsku dio morskom solju. Stavite grančicu peršina unutar svake pastrve i dodajte malo naribane limunove korice.
4.
Stavite pastrvu na univerzalnu posudu. Pobacajte nasjeckano začinsko bilje na vrh, posipajte kako prahom i dodajte komade maslaca. Kuhajte prema uputama.
Postavljanje postupka
S termometrom za pečenje mesa
4D hot air
190 °C
Temperatura jezgre 70 °C
Savjet
Korica limuna dat će ribi svježi okus koji nije kiseo.
Još bolji rezultati za svaki recept.
Kada je riječ o kuhanju, možete postići još bolje rezultate za svaki recept zahvaljujući pametnim značajkama. Otkrijte niz značajki našeg asortimana ugradbenih pećnica i pripremite savršena jela.