Okus 1001 noći: orijentalni pečeni krumpir
Jelo na kojem bi vam zavidio i Sinbad: ovaj orijentalni pečeni krumpir užitak je za osjetila. A nikad ga nije bilo lakše pripremiti – zahvaljujući funkciji 4D pećnica Serije 8, možete staviti posudu na bilo koju razinu od prve do četvrte i rezultati će uvijek biti savršeni. Uživajte u savršenom orijentalnom osjećaju s posebnim sastojkom: 4D hot air.
Sastojci | Za 6 porcije
Univerzalni lim za pečenje
Krumpir:
1 kg crvenih, voštane teksture
2 patlidžana, približno 700 g
3 luka
1 češanj češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
2 žlice grožđica
1 žlica meda
1⁄4 žličice kima
20 g ras el hanout soli
Dodatno:
1⁄2 vezica peršina
3 grančice peperminta
Papir za pečenje
Priprema
1.
Ogulite krumpire i izrežite ih na male kockice. Operite patlidžane, prepolovite ih i narežite na polumjesece. Ogulite luk i češnjak te sitno nasjeckajte. Stavite sve nasjeckane sastojke u zdjelu. Dodajte maslinovo ulje, grožđice, med, kim i ras el hanout. Po ukusu začinite solju.
2 .
Obložite univerzalni lim papirom za pečenju, stavite krumpir i kuhajte prema uputama.
3.
Isperite peršin i pepermint, tresite dok se ne osuše i krupno nasjeckajte. Posipajte začinsko bilje po pečenim krumpirima.
Postavljanje postupka
4D hotair
190 °C
Dodana para, postavka 03
Vrijeme kuhanja: 30-35 minuta
Savjet
Ovo jelo toliko je posebno zbog kombinacije ljutih začina, meda i grožđica. Ako volite još ljuća jela, posipajte sitno nasjeckanu crvenu čili papričicu po pečenom krumpiri. Krumpirima također možete dodati malo komadića čili papričice i ruja. Umjesto s crvenim, voštanim krumpirima jelo također možete pripremiti s batatom.
Još bolji rezultati za svaki recept.
Kada je riječ o kuhanju, možete postići još bolje rezultate za svaki recept zahvaljujući pametnim značajkama. Otkrijte niz značajki našeg asortimana ugradbenih pećnica i pripremite savršena jela.