Dva u jednom: priprema punjenih rajčica i pečenog povrća odjednom
Namijenjeni osobito za one koji vole pripremati dvije stvari odjednom: novi niski univerzalni limovi za pečenje savršeni su kada kuhate dvije verzije istog jela. Pečenjem na odvojenim limovima zajamčeno je da se tekućine neće pomiješati i čuva se izvorni okus. Na primjer, punjene rajčice u jednom limu i pečeno povrće u drugom. Dvostruki užitak s našim posebnim sastojkom: niskim univerzalnim limovima za pečenje.
Rajčice punjene lećom, bulgur pšenicom i kozjim sirom
Sastojci | Za 2 porcije
Srednja posuda za pećnicu
Punjenje:
38 g zelene leće
38 g bulgur pšenice
1/2 ljutike
10 g maslaca
150 ml povrtnog temeljca
50 g kozjeg sira ili krem sira
1 1/2 žlica peršina, nasjeckanog
Morska sol
Papar, svježe mljeven
Šećer
Rajčice:
4 rajčice
Morska sol
Papar, svježe mljeven
Dodatno:
1 žlica maslinovog ulja za posudu
Priprema
1.
Ostavite leću u hladnoj vodi da omekša približno 60 minuta. Zatim ocijedite vodu. Stavite bulgur pšenicu u cjedilo i kratko isperite.
2.
Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku. Stavite maslac i nasjeckanu ljutiku u lonac i pirjajte.
3.
Dodajte leću i bulgur pšenicu, poklopite i pirjajte. Dodajte povrtni temeljac i kuhajte. Miješajte tijekom kuhanja.
4.
Pričekajte da smjesa leće i bulgur pšenice malo ispusti paru pa umiješajte kozji sir. Dodajte peršin i dobro začinite punjenje solju, paprom i šećerom.
5.
Operite rajčice. Odrežite gornji dio svake rajčice i narežite na kockice. Čajnom žličicom pažljivo izvadite meso rajčica. Začinite unutrašnjost rajčica i napunite ih smjesom leće, bulgur pšenice i sira.
6.
Stavite maslinovo ulje u posudu za pećnicu. Dodajte na kockice narezane rajčice i punjene rajčice u posudu i kuhajte prema uputama.
Postavljanje postupka
Gornje/donje zagrijavanje
210 °C
Vrijeme kuhanja: 25-30 minuta
Pečeno povrće s umakom od balzamičkog octa
Sastojci | Za 2 porcije
Srednja posuda za pećnicu
Povrće:
100 g batata
1/2 krumpira
1 mrkva
1/2 repe
200 g bundeve, npr. Hokkaido
1 žlica maslinovog ulja
Sol
Umak:
1/2 luka
1/2 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
2 1/2 žlice bijelog balzamičkog octa
1 1/2 žličica meda
50 ml vrhnja
3 lista kadulje, sitno nasjeckana
Sol
Papar, svježe mljeven
Priprema
1.
Operite i ogulite povrće i narežite na vrlo tanke kriške. Rasporedite u posudi za pećnicu, pokapajte maslinovim uljem, dodaje sol i pecite prema uputama.
2.
Za umak sitno narežite luk i češnjak. Pirjajte luk u 2 žlice maslinovog ulja. Po ukusu začinite balzamičkim octom, medom, vrhnjem, kaduljom i začinima. Pustite da vrije dvije minute. Na kraju dodajte češnjak.
3.
Prelijte umak po pečenom povrću i odmah poslužite.
Postavljanje postupka
Gornje/donje zagrijavanje,
210 °C
Vrijeme kuhanja: 25-30 minuta
Savjet
Zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini, limovi se mogu lako oprati u manjem sudoperu ili u perilici posuđa te se prije ili nakon pripreme jela mogu čuvati u hladnjaku.
Još bolji rezultati za svaki recept.
Kada je riječ o kuhanju, možete postići još bolje rezultate za svaki recept zahvaljujući pametnim značajkama. Otkrijte niz značajki našeg asortimana ugradbenih pećnica i pripremite savršena jela.